En commemoració del 19è aniversari de la mort de la cooperant manresana Flors Sirera, i sota el lema "Sense por per la Defensa dels Drets Humans", la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera celebra avui el Memorial pels Conflictes Oblidats i a favor de la Justícia, que té per objectiu realçar la valentia de lluitar pels drets humans i la democràcia.

L'acte començarà a les 8 del vespre i hi participarà Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic de Catalunya i mediador en processos de pau; i Lin Muyizere, marit de Victoire Ingabire, que està empresonada a Rwanda per alçar la veu a favor de la democràcia i del respecte als Drets Humans. Loverdos i Muyizere presentaran el llibre Entre 4 murs, una obra profundament humana i commovedora, escrita per Victoire Ingabire durant aquest anys d'empresonament.

La cloenda de la trobada serà a càrrec de l'alumnat de 4t d'ESO de FEDAC-Dominiques, que, amb la seva música, donarà suport a una activitat que té la finalitat de ser un clam per la justícia als Grans Llacs i que, a més, emfatitza la tasca que aquest grup de nois i noies està fent per conèixer de prop què significa la defensa dels Drets Humans.

Per acabar, es recolliran signatures per avalar la candidatura de Victoire Ingabire a rebre el Premi Internacional Catalunya 2016 que atorga el Parlament.