Manresa ja té un nou govern. Al ple de l'Ajuntament d'ahir es va formalitzar l'entrada d'Esquerra a l'executiu de Convergència Democràtica amb Valentí Junyent al capdavant. Es va complir el guió previst. Tan sols una part de la trama no havia quedat aclarida. El paper que tindria l'únic regidor d'Unió al govern que hi havia fins ara. Miquel Davins, fins ara responsable de Sanitat i Gent Gran, va passar a l'oposició votant contra els seus socis quan s'havien d'aprovar els sous dels regidors. No va intervenir en el debat, però d'aquesta forma va posar punt final a 37 anys d'història de CiU a l'Ajuntament de Manresa.

Sense Davins al govern, aquest tindrà 15 regidors. 8 de Convergència i 7 d'Esquerra. Un d'ells, Pol Huguet, sense cartera. Suposa una còmoda majoria absoluta. Són els mateixos regidors que van tenir els tripartits del 1999-2003 i 2003-2007, que també van governar amb 15 regidors. La nova estructura començarà a funcionar oficialment el pròxim 1 de febrer.

L'oposició va expressar els seus dubtes que el nou executiu suposi algun canvi per a la ciutat. Per a la CUP, ara primer partit de l'oposició en número de vots, Jordi Masdeu va opinar que l'entrada d'Esquerra al govern "farà canviar molt poques coses" tenint en compte que els primers mesos ja hi havia un pacte de governabilitat entre ERC i Convergència.