Vistiplau per gravar al paviment la geometria de l´antiga torre del Carme

La torre medieval es farà 'visible' al nou terra del carrer del Carme gràcies a un tractament buixardat

25.01.2016 | 07:49

La Comissió de Patrimoni de la Generalitat ha aprovat la proposta de l'Ajuntament de marcar al paviment de l'accés al carrer del Carme la geometria dels murs de la torre medieval que es va localitzar a sota durant les obres de reurbanització del Joc de la Pilota.
El marcatge es farà mitjançant el que s'anomena un tractament buixardat al paviment, consistent a marcar la geometria dels murs, una vegada està col·locat, per convertir en una textura més rugosa la zona que coincideix exactament amb els murs. Fonts del consistori han explicat que s'han fet tractaments semblants a l'antic mercat del Born de Barcelona, on s'han marcat amb aquest sistema els murs de cases antigues.
Ara per ara, a Manresa, l'únic lloc on hi ha marcades les troballes arqueològiques són a la Muralla de Sant Francesc i de Sant Domènec, on es va pintar sobre l'asfalt la geometria de les torres de defensa trobades al subsòl durant la instal·lació del nou col·lector. Com va informar Regió7 en l'edició de dimarts, a la capital del Bages hi ha, com a mínim, una vintena de punts amb restes arqueològiques, segons les prospeccions fetes els darrers 25 anys. Només en un parell de llocs, però -a les muralles i, ara, al carrer del Carme- s'ha tingut cura de deixar alguna constància que hi són.
El marcat al Carme s'executarà properament, un cop hagi finalitzat l'actual fase d'obres (tercera fase) del Joc de la Pilota, que afecta la part de la plaça dels Drets. Com que hi ha afectació de trànsit en aquell punt, tampoc no es pot treballar a la part de dalt.
L'estructura localitzada, de forma rectangular i amb murs d'entre 75 centímetres i un metre de gruix, de pedra sorrenca, data de la segona meitat del segle XIV.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa ha començat a rebre els primers refugiats dels 40 que acollirà

Manresa ha començat a rebre els primers refugiats dels 40 que acollirà

L'entitat que fa l'acollida diu que han arribat les primeres persones a l'antiga casa de les...

Creen unes jornades gastronòmiques inspirades en el Camí Ignasià

Manresa donarà a conèixer la cuina i els vins del recorregut que uneix Loiola amb Manresa

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

El renovat certamen es farà els dies 12 i 13 de novembre, sota el nom de Wedding Experience...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema