La basílica de la Seu de Manresa pot viatjar a partir d'ara arreu del món estampada en qualsevol enviament postal. L'oficina de Correus de Manresa disposa des d'ahir d'un mata-segells permanent dedicat al temple gòtic manresà.

Ha estat dissenyat perquè els clients del servei postal el puguin estampar a les seves trameses, però també està pensat per a turistes i aficionats a la filatèlia. És rodó, amb la imatge de la Seu, i a sota hi ha el nom d'oficina postal de Manresa. En el moment que s'estampi també hi quedarà marcada la data de l'enviament. No té cap valor econòmic, però sí que enriqueix les trameses que es facin i ha esdevingut un motiu d'interès per a col·leccionistes.

Correus ha dissenyat 40 mata-segells destinats a les oficines postals de les poblacions més importants de Catalunya. Amb un doble objectiu: per una banda incorporar un element característic a l'enviament, i per altra fer promoció turística i difusió de llocs i monuments emblemàtics. En aquest cas mitjançant les trameses de correspondència. Entre aquests hi ha el monestir de Santa Maria de Vallbona, que es pot trobar a l'oficina de Bellpuig (Urgell), la Pedrera de Barcelona, l'estany de Banyoles, el Museu del Ferrocarril de Vilanova. També n'hi ha de dedicats a institucions, com l'Institut d'Estudis Catalans o bé la Mancomunitat.