L'Ajuntament de Manresa ha aprovat condemnar la decisió del Tribunal Suprem d'anul·lar la sentència de l'Audiència Nacional que exculpava els acusats del setge al Parlament de Catalunya el 15 de juny del 2011.

Aquell dia una concentració convocada pel 15-M davant del Parlament va derivar en situacions d'assetjament a més d'una desena de parlamentaris, entre ells el llavors President de la Generalitat, Artur Mas, al qual se li va impedir el pas quan viatjava en el seu vehicle oficial, que va ser colpejat i sacsejat, i va haver d'accedir-hi finalment en helicòpter conjuntament amb altres diputats.

Un dels implicats en aquells fets, Jordi Raymond Parra, es va adreçar al ple municipal, fent ús del reglament de participació ciutadana, per demanar la condemna de l'Ajuntament al fet que "vuit persones hagin estat condemnades sense cap mena de judici" i puguin haver d'anar a la presó durant 3 anys.

La intervenció la va possibilitar la presentació d'una proposició de la CUP en la qual s'explica que el dia 17 de març el Tribunal Suprem va anul·lar l'absolució dictada per l'Audiència Nacional dels ciutadans que el juny del 2011 van encerclar el Parlament en el marc de la mobilització popular contra els pressuposts del govern d'Artur Mas.

La sentència de l'Audiència Nacional havia considerat que enfront dels drets personals dels parlamentaris (indemnitat, honorabilitat, llibertat de moviment), es trobava el dret preferent a la llibertat d'expressió i de manifestació, que per a molts col·lectius suposen l'única possibilitat de protesta.

Segons la moció, la decisió del Tribunal Suprem es produeix mal grat que les anul·lacions de sentències absolutòries només es poden fer mitjançant la repetició del judici, condició indispensable per no vulnerar la llei i que en aquest cas no s'ha respectat.

La moció, prèviament esmenada, va ser aprovada amb 4 vots a favor de la CUP i DM, 2 en contra de Ciutadans i l'abstenció de la resta de formacions.