A l'últim ple municipal de l'Ajuntament de Manresa Ciutadans va retirar una proposta que havia presentat el propi per fer un protocol educatiu contra la transfòbia i l'assetjament escolar per violència de gènere després que la CUP hi presentés esmenes. Al respecte la CUP ha fet públic un comunicat en el qual acusa Ciutadans de posar el seu orgull per sobre de la necessitat dels manresans i de buscar, només ressò mediàtic i titulars.

Segons la CUP, l'esmena no plantejava eliminar cap dels acords plantejats per Ciutadans, sinó que n'hi afegia "per garantir els drets de les persones LGTBI (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals)". Considera, també, que a la moció hi havia elements falsos que calia eliminar. També pensa que el redactat "volia culpabilitzar la legislació catalana, mentre n'exculpava l'espanyola" quan no s'ha fet mai una llei en aquesta direcció.

Finalment insisteix que en cap cas la moció "no quedava desfigurada", sinó que s'ampliava, i retreu a Ciutadans que va presentar una proposta en la qual "no creien" per aconseguir ressò mediàtic.