Els comerciants del carrer Àngel Guimerà de Manresa no aproven l'experiment que es va fer per Nadal i que va convertir la principal artèria comercial de la ciutat en una illa de vianants. En una enquesta realitzada per Regió7 a 50 botiguers, fins al 40% han contestat que la prova no els va semblar "gens positiva" i el 26% han dit que la van trobar "poc" positiva. Per contra, el 12% ha considerat l'experiment "molt positiu" i el 22%, "bastant positiu".

Recordem que aquesta campanya de Nadal passada, l'Ajuntament de Manresa va posar en marxa una prova pilot que convertia el carrer Guimerà en un vial que s'intentava que s'assemblés a una illa de vianants, però que a la pràctica no era ni un carrer amb el trànsit rodat totalment obert ni un vial altament restringit.

Però aquesta no és l'única conclusió de l'enquesta. De la mostra es desprèn una victòria clara del no que el carrer d'Àngel Guimerà es converteixi en una illa de vianants en el futur. Concretament, 36 botiguers (el 72%), els que s'han mostrar contraris al fet que aquest carrer es converteixi en un vial amb un trànsit superrestringit, només amb accés per als vehicles de veïns i els de càrrega i descàrrega, com passa actualment al Born. Per contra, 14 (el 28 %) comerciants s'han mostrar favorables a aquesta opció.