La Fundació Maragall, el dinamitzador Joan Morros, la meteoròloga Míriam Santamaria, l'investigador Pere-Joan Cardona i la infermera i escriptora Pilar Duocastella són els convidats a la iniciativa "Alzheimer a l'hora del cafè" que cada darrer dijous de mes organitzarà l'Associació de Familiars d'Alzheimer.

Començarà aquest dijous, i tal com va avançar Regió7 hi prendrà part l'expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, que saludarà els assistents. A la conversa-tertúlia hi prendran part la seva esposa, Diana Garrigosa, i la seva filla i portaveu de la Fundació Pasqual Maragall, Cristina Maragall.

Segons Pep Garcia, de l'organització, l'acte està pensat per fer una tertúlia "pausada i obrir portes i finestres que l'Alzheimer tanca". Comenta que no hi ha cap iniciativa d'aquest tipus a Catalunya o a l'estat espanyol.

Per a la presidenta de l'associació, Rosa Riera, "fem serveis per a malalts i familiars, però no com aquest". En la iniciativa hi col·labora Diesa Restauració. Se celebrarà l'últim dijous de cada mes, a les 5 de la tarda, al bar-restaurant Maïami, a la Muralla.