Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa acollirà dissabte la segona edició d'un curs de la Societat Europea del Trauma i de la Cirurgia d'Urgències dedicat a les ecografies clíniques.

Es tracta d'un curs particularment dirigit a cirurgians i residents de cirurgia que presenta l'ecografia como una eina de decisió clínic-terapèutica en funció de troballes senzilles.

El Modular Ultrasound ESTES Course és un curs modular, compost de blocs de mitja jornada amb entre dues o tres hores lectives destinades a l'entrenament en models reals, amb simulació de casos, tot això precedit per un aprenentatge electrònic en la xarxa.

Els objectius de cada mòdul són aprendre la tècnica de l'ecografia orientada a buscar la imatge patològica i practicar la decisió quirúrgica guiada per troballes ecogràfiques. El mètode didàctic que aplica és la utilització de la sonda i una contínua interacció, clínicament orientada, entre alumnes i tutors.

Dintre del programa hi ha una demostració interactiva sobre l'ecografia com a eina per la presa de decisions, es discutiran trucs i errors, es faran pràctiques amb la sonda d'orientació de la imatge, els participants duran a terme una lectura conjunta de imatges i es farà una revisió de conceptes i artefactes. També es duran a terme conferències sobre anatomia, apendicitis, diverticulitis i vesícula, entre d'altres.