Casada i amb dos fills, Mireia Estefanell (Barcelona, 1969) passa de la bancada de l'oposició a ser la nova primera tinent d'alcalde de l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa i a assumir la regidoria de Dinamització Econòmica i Participació.

És regidora per Esquerra Republicana des del 2011. Llavors va anar de número 3 a les llistes, i a les municipals del maig d'aquest any va ser la 2, fent tàndem amb el candidat republicà a l'alcaldia, Pere Culell. Quan aquest va deixar la regidoria l'estiu passat, Estefanell va assumir la presidència del Grup Municipal d'Esquerra, que té 7 regidors. Com a tal, el dia 8 de gener va signar l'acord de govern amb Convergència Democràtica amb l'alcalde, Valentí Ju- nyent. Abans Esquerra Republicana ja havia afavorit la investidura de Junyent com a alcalde i havia signat un pacte de governabilitat. La possible entrada d'ERC al govern municipal es va deixar per a més endavant i ara s'ha concretat.

Estefanell és graduada en arts aplicades i oficis artístics. Va estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis de Manresa i també a la Llotja de Barcelona. Volia fer ceràmica, però es va acabant especialitzant en disseny i disseny gràfic. "Però no com s'entén ara, amb ordinadors", aclareix. "Això ho vaig fer després".

En l'àmbit professional va treballar de recepcionista en una consulta mèdica per poder-se pagar els viatges a la Llotja de Barcelona i també va començar a col·laborar al restaurant familiar de Sant Vicenç de Castellet. Després de passar per diverses impremtes va muntar la seva pròpia empresa de comunicació gràfica i de producció d'esdeveniments, que es diu Mideia. A l'Ajuntament de Manresa tindrà dedicació exclusiva, amb la qual cosa deixarà el restaurant familiar i l'empresa.

Estefanell creu que l'art i la política tenen algunes semblances. "Quan crees el projecte que tens al cap has de buscar els recursos per dur-lo a terme". També pensa que a la regidoria de Dinamització Econòmica i Participació l'ajudarà conèixer el món de l'emprenedoria i els autònoms "i com costa tirar endavant".

Ha estat coordinadora de Xàldiga i fundadora de l'Associació Campi qui Jugui. S'ha tornat a enganxar als estudis. Actualment fa el grau d'Humanitats a la UOC.