Alumnes, famílies, professors, personal dels serveis d'ensenyament i públic en general van omplir el saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa per commemorar el primer quart de segle de vida de l'institut Guillem Catà.

Després de la rebuda de l'alcalde, Valentí Junyent, va prendre la paraula la directora del centre, Marta Codina, que va recordar que la trajectòria del Catà "no ha estat una història planera", sinó plena de canvis a tots els nivells, "que hem fet esforços per atendre". Codina va recordar que al llarg d'aquests 25 anys milers d'estudiants han passat pel centre: "n'han sortit alumnes que ara són fusters, tècnics comercials, animadors socioculturals, mestres, advocats, enginyers i, fins i tot, algun enginyer aeroespacial".

Els pedagogs Jaume Cela i Juli Palou van oferir, tot seguit, una xerrada en la qual van explicar que "els adolescents necessiten límits però per transgredir-los", passen fàcilment de l'entusiasme a la depressió, saben trobar l'escletxa per saber com treure de polleguera els adults, i pensen sovint en grup, per això "necessiten un mòbil".

Per cloure l'acte l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va lliurar a la directora del Guillem Catà un obsequi commemoratiu de l'aniversari. En el seu parlament va felicitar l'institut per l'aniversari, va assegurar que l'acte era un reconeixement a un centre que no ho ha tingut fàcil, fins i tot per l'evolució física i els trasllats a diversos llocs de la ciutat, i va considerar que la ciutat ha trigat a reconèixer la tasca del centre però que aquest aniversari hi contribuirà, com també ho farà la seva tasca educadora entusiasta amb projectes emblemàtics, com el Nadal al Catà i el Catà en acció.