AMPANS atendrà a 600 joves en atur en dos anys

Serà dins el Pla de Garantia Juvenil del SOC, perquè trobin feina o retornin al sistema educatiu que havien abandonat

29.01.2016 | 13:10
Els joves en atur tindran noves oportunitats
Els joves en atur tindran noves oportunitats

Ampans ha posat en marxa dos nous projectes destinats a joves que estan en situació d´atur, que han abandonat els estudis o bé tenen una titulació però no han tingut encara cap oportunitat de feina. Es tracta de 600 joves d´entre 16 i 29 anys, que es podran acollir, segons el seu perfil, als programes "Noves oportunitats per a joves" o "Experiències professionals".

AMPANS impulsa aquests dos projectes en col·laboració amb la fundació Intermedia, dins del programa d´ocupació juvenil a Catalunya, Garantia Juvenil 2014-2020 i el pla d´actuació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC).

Ambdós projectes, que requereixen de la implicació i complicitat del teixit empresarial del territori, s´han iniciat aquest mes de gener i s´ allargaran fins el novembre del 2017.

Noves oportunitats per joves
Amb l´objectiu que els joves de 16 a 24 anys assoleixin una certificació i retornin a la formació reglada, aquest programa s´adreça a aquells joves que van abandonar prematurament la seva etapa formativa i no compten amb cap acreditació educativa.

El Programa ofereix actuacions integrades d´orientació, formació, acompanyament, i intermediació, i es caracteritza per oferir als joves itineraris més llargs, fins a 2 anys, per desenvolupar el seu projecte professional i personal.

A més, les actuacions són personalitzades de manera que la formació i la metodologia s´adapten a les necessitats dels joves, que entraran en contacte amb professions i empreses, sempre acompanyats i tutoritzats.

AMPANS, amb la col·laboració de la fundació Intermedia, atendrà dins d´aquest programa a 270 joves de la Catalunya central (Bages, Berguedà, Osona, Anoia i el Solsonès), amb l´objectiu que assoleixin una certificació i el retorn a la formació reglada, o aconsegueixin accedir una feina de qualitat.
El programa que seguiran els joves que s´incorporen al projecte té una àmplia vessant innovadora en l´aspecte metodològic, i amb un gran valor afegit perquè reforça les seves competències socials, cíviques i emprenedores, així com un treball d´ apoderament del jove a partir d´ interessos motivacionals com l´esport, la cultura i les noves tecnologies.

Cal destacar la importància de la implicació de l´entorn comunitari i empresarial del territori en els programes, per facilitar als joves l´apropament a la realitat social i laboral, mitjançant accions de voluntariat i processos de mentoring, entre d´altres.

Experiències professionals
Aquest programa té l´objectiu de facilitar als joves amb formació una primera experiència professional relacionada amb les seves competències a través d´un contracte laboral en pràctiques o un conveni de pràctiques no laborals per un període de sis mesos.

Sense cap cost per les empreses, els joves rebran una beca o un salari subvencionat pel Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC). AMPANS preveu que el projecte acollirà a 330 joves i, en aquest cas, també amb la col·laboració de la fundació Intermedia, seran joves de les comarques de la Catalunya central, però també amplia l´àmbit d´actuació a les comarques dels Pririneus i el Tarragonès. El projecte contempla la prospecció d´empreses i acompanyament a les empreses i joves en pràctiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Professionals sanitaris donen sang per fer-ne créixer les reserves

Hi participaran Manel Jovells, Anna Aran Solé i Marta Chandre Jofré, entre d'altres

Seminari de ´Social Selling´, avui a Manresa

Serà aquest dijous a L3 Formació Professional

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Gairebé la meitat de Manresa es troba sense el servei diari de repartiment de Correus

Segons el sindicat CGT, actualment hi ha més de 20.000 cartes ordinàries acumulades i 1.500...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema