El curs 2016-2017, l'escola Jaume Serra i Húnter del barri de la Balconada tindrà una línia menys de P3. De dues passarà a una. El departament d'Ensenyament va informar abans d'ahir els responsables del centre d'aquesta decisió, que el sindicat CCOO ha criticat.

Àngel Benito, delegat sindical d'Educació de CCOO al Bages, no considera una bona decisió per part d'Ensenyament el fet d'eliminar una línia de P3 a l'escola de la Balconada i que, en canvi, no s'aprofiti la circumstància que hi pugui haver menys infants per rebaixar la ràtio de les aules. Fa notar que, tant que es parla d'imitar el model educatiu finlandès, sobta que quan es té l'oportunitat de millorar la situació a les classes no s'aprofiti. A P3, la ràtio a Catalunya és de 25 alumnes, mentre que a Finlàndia, recorda, és de 15.

El sindicalista remarca que si s'ha fet ara el pas d'anunciar a l'escola manresana aquesta reducció per part del departament és pensant en les preinscripcions escolars, de manera que moltes famílies ja no triïn aquest centre per als seus fills i filles per por que no hi hagi lloc. Comenta que a la Serra i Húnter, a P3, de cara al curs vinent hi ha un mínim de disset places que és previst que les ocupin els germans petits de nens i nenes que van a altres cursos, de tal manera que, a l'aula, de places només en quedaran 8. A banda, recorda que eliminar una classe voldrà dir prescindir de dues mestres "i que cada any treguin dues persones més de la plantilla" perquè, si hi ha menys alumnes a P3, als següents cursos n'aniran pujant menys. Lamenta que la decisió d'eliminar la línia de P3 es faci en una escola pública, que és quelcom, afirma, que s'està fent a altres municipis de Catalunya on també s'estan eliminant línies de P3. A prop del centre situat al barri de la Balconada, els pares de la zona tenen com a alternatives "el col·legi Oms i de Prat, que és concertat, i l'escola Ítaca, que és pública".