El darrer informe trimestral de tresoreria per controlar la morositat de l'Ajuntament de Manresa en les operacions comercials ofereix el millor resultat registrat dels tretze trimestres analitzats per aquest diari.

Les factures abonades per l'Ajuntament entre l'1 d'octubre i el 31 de desembre fora del període legal de pagament són el 54%, el que vol dir que encara hi ha un percentatge superior de càrrecs als quals se'ls dóna resposta tard que els que compleixen els marges establerts. Però al mateix temps mostra una millora evident que si es mira només el darrer any, el 2015, revela que es va iniciar amb el 90% d'obligacions pagades fora del període legal va passar posteriorment per un estadi intermedi amb el 77% i va acabar amb el 54% ja esmentat.

Si el pròxim informe trimestral mostra una situació similar o encara millor la gràfica no tindrà res a veure amb la situació que ha estat la tendència general des del juliol del 2012.

La situació és encara millor si es mira no el percentatge sobre el nombre de factures sinó el dels diners pagats. En aquest cas, l'Ajuntament ha abonat el 60% de l'import total dins el període legalment establert, 2.944.670 euros, i el 40% tard, 1.992.980 euros.