El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha començat la seva estada d'aquest matí a Manresa amb una visita institucional a l'Ajuntament, on ha estat rebut per l'alcalde, Valentí Junyent, la corporació municipal i la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. El President ha posat de relleu la importància i el simbolisme nacional del saló de plens i de la ciutat de Manresa.

En tot just la seva segona visita institucional com a President de la Generalitat fora de Barcelona, el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una visita a l'Ajuntament de Manresa, a primera hora d'aquest matí, en el marc de la seva jornada a l a ciutat, en què també ha visitat el Banc dels Aliments de la Fundació Rosa Oriol i ha presidit l'acte de presentació del programa #Invulnerables, a l'Oller del Mas.

El President ha estat rebut al consistori per l'alcalde, Valentí Junyent, i la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. Al saló de plens, el President ha saludat personalment els membres de la Corporació municipal, s'ha interessat per la placa commemorativa de la signatura de les Bases de Manresa, ha adreçat un parlament als regidors i als periodistes i ha signat el Llibre d'Honor de la Ciutat.

Puigdemont ha mostrat la seva satisfacció per "tornar a seure en una cadira d'alcalde, tal com feia en un saló de plens com aquest fins no fa gaire" i ha manifestat l'agraïment per la rebuda i la seva satisfacció de ser a Manresa, tot just en la segona visita institucional que fa fora de Barcelona com a President.

Tant en el seu parlament com en l'escrit al Llibre d'Honor, el President ha remarcat "el vincle històric que sempre ha existit entre el catalanisme i la voluntat de progrés i millora del país i de la seva gent". En aquest sentit, ha qualificat el saló de sessions de l'Ajuntament, on es van signar les Bases de Manresa, de "símbol nacional". El President també ha desitjat molta sort en la nova etapa que s'enceta al govern de Manresa.

Després d'una breu conversa privada amb l'alcalde Valentí Junyent al seu despatx, Puigdemont ha visitat el saló de columnes, i s'ha interessat per la pintura que representa la Crema del paper Segellat i la Galeria de Manresans Il·lustres. Posteriorment s'ha desplaçat fins al Banc dels Aliments i a l'Oller del Mas, per continuar el programa previst. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, l'ha acompanyat a la resta d'actes. En el seu parlament de benvinguda a l'acte del programa #Invulnerables, Junyent ha remarcat la idea de Manresa com a "cor de Catalunya", també en el sentit que dóna suport al projectes socials i de millora del benestar comú dels ciutadans.