Van prometre que ni Mas ni març. Aquest és el principal motiu que va portar la CUP a votar Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, segons van explicar responsables nacionals de la formació en un acte que el partit va celebrar a la Casa Lluvià de Manresa. Hi van prendre part Tomàs Sayes, membre del secretariat nacional i participant de les negociacions, i Mireia Vehí, diputada al Parlament després de les dimissions que hi ha hagut arran del pacte amb Junts pel Sí.

Sayes, que és de la Pobla de Lillet, va justificar el vot favorable de la CUP al nou candidat de Junts pel Sí perquè "un cop Artur Mas va renunciar a presidir la Generalitat, no s'hauria entès que hi haguéssim votat en contra" i, per tant, tornar a repetir les eleccions. En aquest sentit, Sayes considera que el partit "ha estat coherent". El responsable de la CUP va explicar en l'acte celebrat dijous com havien estat les trucades i les reunions de darrera hora -que van acabar desembocant en el pacte d'investidura- i la mediació que va portar a terme l'ANC, Òmnium Cultural i Súmate per aconseguir una entesa entre Junts pel Sí i la formació de l'esquerra independentista perquè la legislatura pogués fer els primers passos.

Mireia Vehí va explicar la qüestió dels dimissionaris de la CUP Julià de Jòdar i Josep Manel Busqueta arran de l'acord. El cap de llista Antoni Baños va renunciar al seu escó després de la negativa de l'assemblea territorial a investir Artur Mas. La diputada va afirmar que no contemplen "com una renúncia" les dimissions i que el partit accepta el marc del pacte segellat. Sobre els dos diputats que s'integren a les reunions de Junts pel Sí en la dinàmica de treball que ha de servir per crear les bases del futur estat català, Vehí va assegurar que "la CUP continua sent un partit amb autonomia". També es van mostrar favorables que Catalunya Sí que Es Pot s'integri a les reunions per al procés constituent. Va afirmar que la formació "garantirà estabilitat", però també vigilarà de prop l'acció de govern. Els responsables de la CUP van destacar el paper de mediadors de diversos sectors de la ciutadania.