Endesa ha justificat el tall de llum a vuit famílies durant 11 hores -fins que el jutge va ordenar restablir l'electricitat- per un deute de la promotora dels habitatges assegurant a aquest diari que el comptador provisional d'obra que alimenta el bloc de pisos on viuen es troba en una situació "totalment irregular" de la qual la companyia no es pot fer responsable.

Endesa ha argumentat davant del jutjat que el contracte del comptador provisional del bloc del carrer de Sarret i Arbós 38-40 ha caducat sense que l'empresa promotora dels habitatges hagi saldat el deute de 36.000 euros que arrossega i, en aquests casos, el procediment habitual és desconnectar-lo.

Reconeix que els veïns estan al corrent del pagament del subministrament, però recorda que els habitatges es nodreixen d'un comptador d'obra provisional i no tenen comptadors definitius ni contracte de subministrament, el que genera una situació d'"inseguretat" de la qual no pot fer-se responsable.

Insisteix que la companyia "no pot donar d'alta ni regularitzar la situació mentre hi hagi un deute pendent" i assegura que un comptador d'obra "no està preparat per al consum estable d'una finca i els seus habitatges".