El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) planteja la possibilitat que la fàbrica coneguda com del Salt o de l'Aranya aculli l'Escola Oficial d'Idiomes. La idea que l'edifici es destini a serveis educatius no és nova. El 2013 l'Ajuntament de CiU ja ho va proposar. Aleshores va parlar de donar-li uns usos educatius o bé turístics. El poc suport que va obtenir de l'oposició va deixar en no res aquesta aposta. A més, l'alternativa que va donar a l'actual mesquita de la fàbrica de l'Aranya, portar-la a la Balconada, va topar amb la negativa de l'associació de veïns d'allà.

El que diu el POUM a l'apartat dedicat a estructures docents és el següent: "els ensenyaments universitaris, però també altres ensenyaments especialitzats, com ara els musicals, artístics, o l'Escola Oficial d'Idiomes, poden funcionar perfectament de manera difusa en el centre històric o inclús més enllà a partir d'altres edificis patrimonials, com ara les fàbriques de l'Aranya o dels Panyos. La ciutat ha d'apostar necessàriament pel concepte de campus-ciutat".

Considerant que l'ubicació actual de l'Escola d'Art, a l'antic col·legi dels Infants, i del Conservatori de Música de Manresa, a l'antiga fàbrica Balcells, ja són adients i fan la necessària funció de dinamització del centre històric, sobretot el Conservatori, és lògic pensar que si hi ha un equipament que es pugui moure cap a la fàbrica de l'Aranya sigui l'Escola Oficial d'Idiomes, actualment ubicada al sector de les pistes per aprendre a conduir, a l'extraradi de la ciutat.

Amb l'objectiu de dinamitzar el sector on està la fàbrica de l'Aranya, al barri de les Escodines, sobretot ara que té l'afegit que el seu veí il·lustre, la Cova, amb el santuari i el centre d'espiritualitat, està vivint una segona joventut gràcies a la propera celebració dels 500 anys de l'arribada de sant Ignasi a Manresa, el POUM inclou una operació d'expropiació al camí de la Cova, on hi ha la fàbrica, que contempla l'edifici (la propietat del qual comparteixen l'Associació Cultural Islàmica, un privat i l'empresa municipal Fòrum) i les cases del costat.