Bona part dels infants del barri de les Escodines no tenen accés a la cultura i no van mai al cinema, al teatre o a veure espectacles infantils. Al barri no hi ha prou llocs per poder jugar i tampoc no gaudeixen de vacances enteses com una oportunitat que els pot beneficiar. Algunes famílies tampoc no tenen cobertes les seves necessitats bàsiques, amb la qual cosa els nens i nenes que en formen part són les "víctimes invisibles" de la crisi econòmica. Aquestes són algunes de les conclusions de l'Observatori Social de la Infància del barri de les Escodines que ha elaborat l'associació de veïns i que es presentarà avui públicament. L'estudi té com a objectiu cobrir les mancances que es detectin i convertir els infants en l'eix central de les actuacions al barri.

Segons la presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, Carme Carrió, "l'estudi ens ha d'aportar una primera fotografia per veure com hem de fer millor les coses per donar oportunitats, coneixements i també aprenentatge de la convivència a la població infantil". Considera que el barri és un entorn privilegiat per dur a terme polítiques educatives públiques i accions socials per als infants. Opina, també, que primer s'han de cobrir les necessitats bàsiques dels nens i nenes, però que això s'ha d'acompanyar de l'educació en el lleure i la cultura perquè "la cultura permet la integració de la infància a l'entorn i a la vida social d'una ciutat".

L'estudi l'ha elaborat el tècnic del pla de desenvolupament comunitari de les Escodines Francesc Sol de la Vega. Ha analitzat temes com la demografia, la família, l'educació, els recursos econòmics, l'habitatge, el temps lliure, l'entorn i la integració. Ha partit d'altres treballs d'aquest tipus, de documents com la Convenció dels Drets dels Infants de les Nacions Unides o el Pla Local d'Infància de l'Ajuntament, i de contactes i entrevistes amb sectors que treballen en el camp de la infància. Ha tingut l'orientació tècnica del Síndic de Greuges.