A partir del curs vinent el Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) permetrà simultanejar les especialitats de Podologia i Fisioteràpia. Les dues titulacions es podran obtenir en cinc anys i mig d'estudis. És la primera oferta d'aquestes característiques que hi haurà a Catalunya, assegura en un comunicat la FUB-UManresa.

Els estudiants es graduaran en Podologia al final del quart any, i completaran l'itinerari de Fisioteràpia fent un curs i mig més. Això implicarà una dedicació exclusiva als estudis, ja que les classes s'impartiran al matí i algunes tardes a la setmana. UManresa dedicarà una doble tutorització en Podologia i Fisioteràpia i farà el seguiment personalitzat de cada alumne.

El sector de la medicina de l'esport és un dels àmbits als quals es poden adreçar els professionals que hagin completat les dues especialitats. Segons la FUB-UManresa, els alumnes que aprofitin la simultaneïtat d'estudis adquiriran un coneixement profund de biomecànica de les extremitats inferiors i un domini de les teràpies rehabilitadores i de l'anatomia del cos humà.

L'oferta és de la Facultat de Ciències de la Salut del Campus Manresa de la UVic-UCC, que actualment té 1.137 alumnes, la majoria de Fisioteràpia.