La Minitransèquia és la principal novetat de la 32a Transèquia, la tercera en mans de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia. És un espai que funcionarà d'11 del matí a 2 del migdia al parc de l'Agulla amb activitats per als infants de 3 a 12 anys. La millora dels avituallaments per als que recorrin la Sèquia a peu, corrent, en bicicleta o en handbike, i la instal·lació de vàters en punts on no n'hi ha, són altres novetats de l'esdeveniment, presentat ahir.

La Transèquia aspira a superar els 4.300 participants de l'any passat, menys que l'anterior, i els 254 voluntaris, quantitat que es voldria fer arribar fins als 300. Josep Alabern, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, explicava ahir que el pressupost es mou a l'entorn dels 50.000 euros, xifra que es cobreix amb les inscripcions i patrocinadors. La fundació hi posa la resta.

Laia Muns, de l'organització, va informar que en l'edició passada es va fer una enquesta de valoració als participants i que els resultats han servit per fer millores en els temes en què van insistir més. Un és el de l'avituallament. N'hi haurà més i millor. Per exem-ple, Fogons del Bages servirà cigrons amb porc ral a l'arribada. La web de la Transèquia n'inclourà informació. Hi haurà lavabos a Sallent i Santa Anna, i el parc de l'Agulla tindrà més protagonisme, amb la Minitransèquia, que oferirà tallers, contes, animació i inflables, entre d'altres. També hi haurà activitats per als participants.