Els pressupostos participatius de l´Ajuntament reben 26 projectes

Les propostes aprovades s'exposaran del 9 al 24 de març a la sala d'exposicions de la Plana de l'Om

16.02.2016 | 11:10

Les entitats de la ciutat han presentat un total de 26 projectes per ser inclosos dins els pressupostos participatius 2016, impulsats per la regidoria de Participació Ciutadana de l´Ajuntament de Manresa. El 31 de gener passat va finalitzar el període de presentació de propostes i durant tot el mes de febrer els tècnics municipals faran una valoració tècnica dels projectes rebuts.

Un cop finalitzi aquesta fase d'anàlisi, l'Ajuntament informarà a les entitats de la viabilitat de cadascuna de les propostes presentades, s'intentarà resoldre els dubtes o requerir aclariments que puguin sorgir. Finalment, s'informarà a les entitats si el projecte presentat s'accepta o no. En cas de ser desestimat, se'ls comunicarà el motiu tècnic de la decisió.

Durant el mes de març els pressupostos participatius entraran en la fase decisiva. En primer lloc, totes les propostes aprovades s'exposaran del 9 al 24 de març a la sala d´exposicions de la Plana de l´Om. Posteriorment, cadascuna de les entitats les presentaran de forma pública en un acte que es celebrarà al Teatre Conservatori el dia 1 d'abril, a les 8 del vespre.

A partir de la presentació pública de les propostes s'niciarà la votació per part dels ciutadans. Ho podran fer el mateix dia 1 d´abril al Teatre Conservatori; a l´Oficina d´Atenció Ciutadana (OAC) del 4 al 8 d´abril; o bé on line a través del web municipal i el mòbil (APP VIuManresa) de l´1 al 10 d´abril.

El procés finalitzarà el dia 11 d´abril, amb una sessió oberta a la ciutadania, les entitats i premsa, en la qual s´informarà dels resultats de la votacions i dels projectes seleccionats.

Increment de la partida pressupostària
El model de pressupostos participatius d´enguany, que va arrencar el novembre passat, té tres pilars importants. En primer lloc, hi haurà un pressupost de 200.000 euros -el doble que l´any passat- a disposició dels projectes de les entitats. Els aprovats hauran de tenir un cost màxim de 50.000 euros cada un i podran ser destinats a millorar l´espai públic, l´urbanisme, els equipaments de la ciutat, o adreçats a finançar activitats o serveis a les persones.

Els procés de pressupostos participatius incorpora aquest any també 120.000 euros en inversions territorials dels Districtes -30.000 per cada un-.

El tercer pilar del model ha estat el treball d´explicació del pressupost destinat a cada àmbit en el marc dels Consells Municipals Sectorials així com la invitació a tots els ciutadans a poder assistir i participar encara que no fossin membres formals dels consells.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

La nova actuació consisteix en la rehabilitació de les façanes interiors del claustre. Avui s'ha...

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

Empreses dedicades a l'aïllament de les cases s'afegeixen al boom de la biomassa a l'Ecoviure

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

L'activitat s'incloïa en la fira i en la Manresa Solidària

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema