Els últims dies s'han instal·lat 30 desfibril·ladors d'ús públic a diferents punts de Manresa, que d'aquesta forma es converteix en una de les ciutats més cardioprotegides de Catalunya, només darrera de Barcelona i Girona. El projecte ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, Rotary Club Manresa-Centre i Mútua General de Catalunya.

Hi ha desfibril·ladors a tots els barris de la ciutat. Alguns són tòtems als carrers, altres a façanes d'edificis d'ús públic i també n'hi ha interiors d'equipaments com el Museu Comarcal o el vestíbul de l'estació d'autobusos.

Un cop instal·lats, l'Ajuntament iniciarà una campanya informativa perquè els ciutadans sàpiguen on són, i també una campanya de formació perquè "la gent perdi la por a utilirzar-los", segons la regidora de Salut, Mercè Rosich. Es faran cinc cursos per a la població en general. Son sessions d'una hora i mitja de durada pensades per a una cinquantena de persones cadascun d'ells. El primer es farà el pròxim dia 16 a la biblioteca del Casino. També hi haurà formació per a treballadors d'equipaments municipals o d'accés públics, personal municipal i escolars.

El desfibril·lador és un aparell que pràcticament funciona de forma automàtica i que ell mateix decideix si ha de fer unes descàrrega a la persona que ha patit un atac de cor.