La seu del Consorci per a la Gestió d'Aigües de Catalunya encara no ha estat inaugurada però ja és operativa als baixos dels números 1-7 del carrer Montserrat del barri de les Escodines.

El consorci, mitjançant l'empresa Gestió Integral d'Aigües de Catalunya, ofereix suport o s'encarrega directament de la gestió pública de l'aigua en 15 poblacions, que sumen més de mig milió d'habitants.

El consorci tenia la seu a Barcelona i estava domiciliat a Reus fins que la Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LARSAL) va prescriure la necessitat que ens com aquests fossin formalment adscrits a un ajuntament.

Manresa va aprofitar el nou escenari per oferir una ubicació adient i el paraigua institucional necessari, i es va acceptar el canvi de seu.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, presideix tant la junta rectora del consorci, que té un pressupost que no arriba als cent mil euros, com el consell d'administració de l'empresa de gestió, que factura a l'entorn de 4 milions d'euros i disposa de deu operaris, a banda de la gerència i una persona que s'encarrega de les tasques de secretaria.

Totes dues organitzacions continuen mantenint com a gerent el figuerenc Albert Testart. El director gerent d'Aigües de Manresa, Josep Alabern, és el conseller delegat de Gestió Integral d'Aigües de Catalunya i coordinador del consorci.