El PSC ha presentat una moció perquè l'Ajuntament de Manresa demani al govern de l'Estat que, excepcionalment, ampliï el termini per presentar al·legacions al cens poblacional aprovat per l'Institut Nacional de Estadística (INE).

El president del grup municipal del PSC, Felip González, considera que la petició estaria justificada perquè "és evident que Manresa té a hores d'ara més de 75.000 habitants però necessitem més temps per defensar aquesta xifra poblacional un cop fetes les regularitzacions de tots els casos que se sap que són regularitzables".

La moció es debatrà en el ple municipal que se celebrarà dijous a partir de les 7 de la tarda. La proposició demana a l'equip de govern de l'Ajuntament que elabori i porti a aprovació del ple municipal en el termini més breu possible un programa específic basat en els informes tècnics, jurídics i socials que calgui, amb la finalitat d'establir les actuacions periòdiques i planificades que siguin necessàries a partir d'ara per evitar les conseqüències de més futures divergències entre el padró municipal i el de l'INE.

Per acabar sol·licita que en l'elaboració del Pla de Govern de l'Ajuntament per aquest mandat es tingui molt en compte el fet poblacional i la necessitat de fer tot els possible per no perdre més població i, fins i tot, per aconseguir incrementar-la.