L'Encesa de la Nova Llum, un acte estrenat fa quatre anys per Òmnium Cultural quan els va tocar ser administradors de la Festa de la Llum, estarà dedicada enguany a la malaguanyada Muriel Casals, que va ser presidenta d'Òmnium a Catalunya els darrers cinc anys i actualment era diputada al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí. Casals va morir la matinada de diumenge.

Aquest migdia, Jordi Corrons, president d'Òmnium al Bages, ha enunciat la decisió de dedicar l'encesa de 30.000 espelmetes, aquest dissabte, al centre històric de Manresa, a Casals. També ha explicat que l'encesa anirà a càrrec de 200 voluntaris, tema que tenen pràcticament cobert, si bé ha puntualitzat que tothom qui ho vulgui hi podrà col·laborar. Alhora, ha demanat que la gent a les seves cases també s'hi apunti posant alguna espelmeta a les finestres.

Òmnium vol dedicar l'encesa a Casals, que va participar en nombroses ocasions en actes organitzats per l'entitat al Bages i va presidir la 63a edició de la Nit de Santa Llúcia-Festa de les Lletres Catalanes, el desembre del 2013, al teatre Kursaal. L'acte començarà a 2/4 de 8 del vespre, mitja hora abans que comenci la proposta artística Jardins de Llum.