El pregó de la Llum ha tingut com a principals principals protagonistes la Sèquia, l'aigua i Manresa. No podia ser d'una altra manera tenint en compte que el pregoner ha sigut el director gerent d'Aigües de Manresa durant 35 anys, i secretari de la Junta de la Sèquia, Josep Alabern.

El pregoner també ha reflexionat sobre espiritualitat. En aquest sentit ha dit que «deu ser per deformació professional que he parlat molt de l'aigua i poc de la llum», però «potser avui ens falta més llum que no pas aigua». Alabern no es referia a la llum en el sentit físic, sinó en l'espiritual. Segons la seva opinió «ens trobem en una crisi de civilització» no tan sols a causa de les estructures socioeconòmiques, sinó també de les institucions polítiques i culturals». Davant d'això i d'un estil de vida ràpid ha reclamat «la recuperació dels valors ètics».

De la Sèquia del segle XIV n'ha dit que va ser una «obra excepcional» i «meravellosa» que va tenir una influència decisiva sobre Manresa des de llavors i fins a l'actualitat. En el seu parlament també ha recordat la creació de la Junta d'Aigües Potables el 1861, que 120 anys més tard es convertiria en l'actual empresa municipal Aigües de Manresa.

Finalment, ha opinat que a Manresa cal incrementar l'activitat econòmica, donar més suport a la recerca, protegir i potenciar els estudis universitaris» i ha lloat «el tarannà de la política local. És força tranquil, pactista i despullat d'acrituds».

Representació institucional

Per la seva part l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha lloat la gestió d’Alabern a l’empresa municipal Aigües de Manresa, «un actiu de la ciutat» que no s’ha privatitzat mai tot i que hi ha hagut ofertes, va recordar. «Som una ciutat de l’aigua, i també de la llum», va dir. El regidor de Festes, Joan Calmet, ha aprofitat l'ocasió per agraira les entitats que fan possible la celebració d'una festa tradicional «que s'ha anat actualitzant».

A l’acte també hi ha intervingut el president del Club Tennis, Anjo Valentí, que ha rememorat els 50 anys d’història del club i la tasca de tots els presidents de l’entitat. L'acte ha homenatjat dos veterans del tennis: Celestino Aguado i Joan Maria Menéndez, tots dos de 93 anys.