L'Encesa de la Nova Llum arriba aquest dissabte a la 4a edició amb una dedicatòria a la malaguanyada Muriel Casals per part dels organitzadors, Òmnium al Bages, i amb la potenciació d'un dels escenaris més emblemàtics, l'edifici de la Buresa, que s'hi va incorporar l'any passat. Enguany, l'artista de Figueres Bruno Pérez Juncà instal·larà onze cubs de llum blanca d'un metre d'amplada i dues piràmides a la façana. De 8 a 9 del vespre hi haurà l'actuació de Bob i el Lladre a Sant Domènec.

L'Encesa de la Nova Llum es va estrenar el 2013 amb Òmnium com a administradors de la Festa de la Llum, i és un dels actes que han anat tenint continuïtat. L'any passat s'hi van afegir els Jardins de Llum, una iniciativa artística que s'ha millorat en aquesta segona edició (vegeu-ne tota la informació al Regió7 de dimecres).

L'encesa de demà es fa gràcies a la col·laboració de diverses associacions de comerciants del centre històric, entitats i empreses, i també del Cicle d'Animació Sociocultural i Turística de l'institut Guillem Catà.