Dins el termini més breu possible, l'Ajuntament de Manresa destinarà els recursos personals i materials necessaris per mantenir en el futur degudament actualitzada la xifra del padró municipal i que aquesta sigui el màxim de propera a l'oficial aprovada per l'Institut Nacional d'Estadística.

Aquest és l'acord que es va aprovar en el ple municipal celebrat dijous a la nit perquè no es torni a haver de muntar un operatiu a corre-cuita per comprovar empadronaments, com ha passat aquests dies i que, a més, no ha pogut evitar la pèrdua de 3,5 milions d'euros en 4 anys per la baixada del llindar dels 75.000 habitants, que utilitza el ministeri d'Hisenda per calcular transferències de l'Estat.

Entre el padró aprovat per l'Ajuntament i el de l'Institut Nacional d'Estadística hi havia 508 persones de diferència, i mentre que les dades municipals situaven la població per sobre dels 75.000 habitants (75.163), l'INE la posava per sota (74.655). Inicialment aquesta situació es va atribuir a un informe erroni i al desconeixement dels criteris de l'INE per donar de baixa empadronaments que l'Ajuntament considerava legítims.

En el ple, però, el regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala (CDC), va optar per no mirar cap a una altra banda que no sigui el propi govern i entonar el mea culpa.

Sala va dir que es farà el necessari per "tenir el màxim possible al dia la situació de dades registrals del cens". El regidor d'Hisenda va explicar que "els recursos de què disposa el cens municipal són els mateixos ara que fa uns anys. Però una cosa és treballar amb unes incidències de cent i escaig o cent quaranta o cent cinquanta i una altra cosa és quan de cop i volta això es multiplica per tres o per quatre i els recursos continuen sent els mateixos".