La ja coneguda aprovació pel ple municipal del nou reglament de funcionament dels serveis funeraris de Manresa (vegeu diari del 5 de gener) va tenir un annex sorprenent quan el representant de la que vol ser la quarta funerària en funcionament a la ciutat, Aureli Sánchez, d'Eternam, va demanar, fent ús del reglament de participació ciutadana, que es potenciï el cementiri municipal amb un seguit d'iniciatives. Interrogat per aquest diari, Sánchez va explicar que a banda de funerals i les visites de familiars als seus difunts, al cementiri es podrien fer concerts de música funerària i rutes turístiques guiades. Altres accions serien rehabilitar la sala de vetlla existent al centre del cementiri per poder-la utilitzar (en les taxes fiscals surt com a servei però no es dóna) i rehabilitar la capella existent al costat de la sala de vetlla.

Al marge de la llei

El regidor responsable del cementiri municipal, Joan Calmet (CDC), va explicar que s'aprovava una nova normativa perquè la que hi havia en vigència "en aquests moments està al marge de la llei".

Quan el president del grup municipal de Ciutadans, Andrés Rojo, li va recriminar el fet d'haver "tardat tant a situar la ciutat dintre de la legalitat", Calmet li va respondre que "tant de bo en tot anéssim tard però fóssim els primers".