El robot de peces de Lego dissenyat per alumnes de l'institut Oms i de Prat de Manresa executava les seves funcions amb precisió i per aquest motiu van obtenir el primer premi al millor robot en el campionat First Lego League, que es va celebrar a Vic dissabte.

El robot era capaç de superar obstacles, recollir objectes i llençar-los. La prova consistia a superar un circuit en què el giny havia d'executar un seguit d'actuacions en el mínim temps possible. Era el quart cop que l'institut Oms i de Prat hi participava i és el primer cop que aconsegueixen el màxim reconeixement en aquesta categoria.

Satisfacció entre els alumnes i els professors responsables, Joan Costa i Toni Negro, pel resultat. Per part del centre manresà hi participava un segon grup, amb un altre robot, que va quedar quart. "Estem molt contents perquè hi han competit 22 grups provinents del Bages, Osona i Andorra, i el nivell era molt alt", comenta un dels professors, Toni Negro.

A part dels robots i les missions que havien d'executar, els estudiants també havien de fer l'exposició d'un projecte relacionat amb el medi ambient. En aquest apartat, un dels grups va exposar un nou tipus de contenidor que detecta si els ciutadans han tirat correctament els residus al contenidor que toca.

Els estudiants de l'Oms i de Prat també van rebre premis a la millor estratègia i innovació i a la millor solució innovadora. Participar-hi té un cost: a part de les despeses del material, la inscripció costa 400 euros, i per aquest motiu els alumnes han hagut de ser emprenedors i buscar espònsors per poder anar a la competició. La fusteria Puigdellívol i el Centre Òptic del Bages han cobert les despeses.