Els Tirallongues van sorprendre els assistents als actes de la Festa de la Llum ahir amb la construcció de dos pilars de quatre a l'exterior de l'església del Carme. Els grup casteller de Manresa va carregar i descarregar els dos pilars, que van pujar i baixar paral·lelament les escales que hi ha a fora del temple religiós.

La construcció del pilar de quatre s'ha convertit en una tradició en la sortida de les autoritats de l'església, ja que el grup ho fa des del 1998. Ahir, els dos pilars -un cop carregats- van pujar les escales que hi ha davant de l'església i les van tornar a baixar. El fet que fossin dos els pilars carregats va afegir un grau d'espectacularitat a l'actuació dels castellers i el públic ho va agrair amb forts aplaudiments. Aquest any la Festa de la Llum ha caigut en diumenge i molts integrants de la colla que no podien ser-hi altres anys, ahir van poder actuar. Com que hi havia prou pinya per carregar dos pilars, finalment la colla castellera va decidir sorprendre els assistents.

El fet que aquest any la Festa de la Llum s'ha celebrat diumenge s'ha notat als carrers del centre històric, ja que en el moment de la sortida de les autoritats de la missa hi havia més persones que altres anys contemplant l'actuació dels Tirallongues.

Tot seguit, autoritats i ciutadans es van dirigir, acompanyats de la imatgeria festiva, a la plaça Major, on van tenir lloc -com és habitual- els actes més populars i tradicionals després dels sonors petards que es van sentir en la Tronada a la Manresana. Els cavallets de Manresa, els nans, els gegantons, l'hereu i la pubilla, els gegants, el lleó i l'àliga van ballar a la plaça, que es va omplir de persones que no es van voler perdre l'actuació de la imatgeria manresana.

Més tard, els assistents van poder prendre part en la ballada participativa del Ball del Rossi-nyol i el de la Bolangera. Els actes del migdia van acabar amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa.