L'associació cultural àrab a la qual és previst que els propietaris de l'antiga fàbrica dels Polvorers facin la cessió de l'edifici, és de Barcelona. Segons fonts coneixedores de l'operació, per tant, no és cap de les dues associacions que tenen mesquita a Manresa. Ni la que està a la fàbrica del Salt, també coneguda com de l'Aranya, al barri de les Escodines, ni la que té el local al carrer de la Sèquia, amb les quals s'havia especulat.

Si l'entitat que es queda el complex fabril és de Barcelona és molt probable que el capital que necessiti per fer habitable el que avui en dia és poc més que una ruïna provingui de l'estranger.

Regió7 va informar en l'edició d'ahir que aquesta setmana l'antiga fàbrica dels Polvorers, situada a la carretera vella de Manresa, al costat del riu, passarà a mans d'una associació àrab, després que els actuals propietaris -membres tots ells de la família Palou i Godall, que van heretar l'edifici- hagin decidit cedir les instal·lacions per donar-los un ús social i cultural. Aquesta entitat és àrab i és de Barcelona, segons va poder saber ahir aquest diari, el qual ja va avançar en la informació publicada també ahir que fonts properes a la negociació havien apuntat que es tractaria d'una "fundació àrab".