Si es posen de costat l'anterior ordenança reguladora dels serveis funeraris de Manresa i la modificació aprovada en el darrer ple municipal es pot comprovar com han desaparegut gairebé totes les exigències d'infraestructura fins a quedar reduïdes a disposar de tres vehicles funeraris, un estoc de taüts per a 2 mesos i personal.

Si fins ara era indispensable per obtenir llicència de funcionament disposar d'un local per guardar vehicles, un magatzem, una cambra de refrigeració, sala d'embalsamament i tres sales de vetlla, la situació s'ha capgirat com un mitjó.

Les entitats prestadores del servei han d'assumir la informació sobre els serveis funeraris, subministrar el fèretre o urnes, fer les pràctiques higièniques necessàries en el cadàver, col·locar-lo en el fèretre, transportar-lo mitjançant un vehicle de transport funerari i fer els tràmits administratius.

La nova ordenança deixa ben clar que les empreses "no poden condicionar la prestació a la contractació d'activitats complementàries".