La presidenta del Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista de la Catalunya Central, Rosa Serrano, ha estat guardonada amb el premi Maria Casajuana que cada any atorga ERC a Manresa amb motiu del Dia de la Dona. Aquest reconeixement es va crear el 2002 en record de l'activista social i militant històrica del partit Maria Casajuana (Manresa, 1912-2011). Cada any premia una manresana que s'hagi significat per la lluita, l'esforç, la constància i la implicació de la dona en la vida laboral i social del país.

Serrano és l'ànima i la impulsora del Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista. El centre es va inaugurar el juny del 2013 amb l'objectiu de promoure el benestar i la qualitat de vida de les persones amb trastorn de l'espectre autista i atendre també les seves famílies. Funciona gràcies a la tasca d'una vuitantena de voluntaris, i en el seu moment es va convertir en el primer d'aquest tipus que hi va haver a Catalunya. L'associació té la seva seu al carrer de Pau Casals del barri de la Parada, en uns locals cedits per l'Ajuntament.

Serrano ha agraït el reconeixement. "De dones treballadores n'hi ha moltes", ha assegurat. "Entenc que no és pel que sóc, sinó pel que represento dins el grup de pares i mares de nens amb trastorns de l'espectre autista que lluiten cada dia per tirar endavant la seva vida i la seva feina".

El guardó es lliurarà en el transcurs d'un sopar que se celebrarà el pròxim 8 de març, al Kursaal.