Els interessos del plet de les Saleses es fixaran el 2020 un cop pagats 11 milions

A hores d'ara encara no se sap quants diners caldrà afegir, però els amos ja demanaven 2,8 milions més l'any 2013

29.02.2016 | 07:39

La clatellada judicial més forta que ha tingut mai l'Ajuntament de Manresa l'obliga al pagament d'11.117.406,31euros més els interessos de demora corresponents.

Però, quant pugen aquests interessos? També seran milionaris?

La sentència del Tribunal Suprem sobre l'expropiació del terreny de les Saleses, al barri de les Escodines, feta pública per aquest diari (vegeu Regió7 del 13 de febrer) confirma la del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tant en la quantia que l'Ajuntament ha de pagar per l'expropiació com pel dret dels amos del terreny a cobrar els interessos que es derivin de l'operació.

Consultat per aquest diari, l'Ajuntament ha explicat que "en el tema dels interessos dels 11,1 milions, a hores d'ara no se sap quant pujaran".
El conveni signat entre les parts estipula que l'Ajuntament pagarà al llarg de 7 anys una quantitat fixa pel retorn de principal.
Un cop es completi aquest pagament, l'any 2020, es calcularà el que pugen els interessos. Ara no es pot saber perquè dependrà del tipus d'interès de cada any.

Al pressupost municipal actualment s'hi inclou la quantitat que cada any es retorna d'acord amb el conveni. I al final de tot és quan es farà el càlcul i s'inclourà al pressupost d'aquell any la partida destinada a pagar els interessos.

El pronunciament judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que sentencia l'Ajuntament de Manresa a pagar 11,1 milions d'euros per un solar de 5.200 m2 situat en un marge de les Escodines amb un desnivell pronunciat afirma que els interessos de l'operació van començar a comptar el 31 de juliol del 2007 i no pararan d'engruixir-se fins que es faci efectiva la quantitat.

Interessos que segons els amos del terreny eren, el 31 de març del 2013, de 2,8 milions i continuen creixent. Això suposa que als 11,1 milions cal sumar-hi una quantitat que pot fer més dura la clatellada.

La sentència explica que els amos -Jordi Ramentol Garcia-Milà i Àngel Garcia-Milà Matas- demanen que l'Ajuntament sigui condemnat a pagar el preu just de la finca més els interessos meritats per l'endarreriment en el pagament del preu just.

El jutge del TSJC diu que els interessos de demora s'acrediten des de la presentació del full d'apreuament i consta en l'expedient administratiu que l'escrit de sol·licitud d'expropiació presentat al registre de l'Ajuntament és del 31 de juliol del 2007. El full acompanyava la valoració de la finca i el jutge considera que "hem d'estimar la petició formulada pels actors-propietaris" sobre el fet que els interessos han d'anar referits a la data del 31 de juliol d'aquell any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Segona setmana de vaga indefinida dels xofers del bus a Barcelona

Usuaris sense servei o que han de viatjar drets és el pa de cada dia que genera protestes des del...

L´Ajuntament de Manresa calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

L´Ajuntament de Manresa calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

Enquestarà alumnes de quart d'ESO i de batxillerat per fer prevenció entre els estudiants

El museu ja té feta la rampa de 39 metres per accedir-hi per la plaça de Sant Ignasi

El museu ja té feta la rampa de 39 metres per accedir-hi per la plaça de Sant Ignasi

L'alcalde anuncia per a la tardor del 2017 la fi de les obres a l'antic col·legi de Sant Ignasi,...

Usuaris sense servei o que han de viatjar drets, el pa de cada dia per la vaga de xofers de Bages Exprés

Usuaris sense servei o que han de viatjar drets, el pa de cada dia per la vaga de xofers de Bages Exprés

El comitè s'ha reunit amb el departament de Treball just quan arrenca la segona setmana de...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema