Tot està a punt i sota control per a la 19a Fira de l'Aixada de Manresa. Tot, llevat del temps. Tot apunta que avui plourà, mentre que demà ja no és tan segur. L'Ajuntament ha informat que, "en principi, la fira es farà" i que "es prendrien decisions dràstiques si es determina que hi ha condicions de risc. Si no, s'anirà fent en funció del que el temps ho permeti". Ahir, el banc de sang va suspendre la donació d'avui perquè els Mossos els ho van recomanar.

Enguany, l'acte central del rei Pere III s'ha enriquit, torna l'exposició i exhibició d'aus rapinyaires i s'han potenciat les activitats d'esgrima antiga, ambdues activitats a la plaça del Milcentenari. Al mercat medieval hi ha confirmada la presència de 204 parades.

Fonts del consistori han remarcat la impossibilitat de canviar la fira de dia per tota la moguda que representa. "La majoria de parades, artesans.... són de fora, tenen el compromís de ser aquí per aquestes dates des de fa molt temps, i altres caps de setmana ja no podrien venir. Organitzativament, amb els centenars de persones que es mouen, no és viable canviar de cap de setmana". L'apartat escènic mou 400 persones de 33 entitats i grups (de Manresa i de fora, com ara els Gegants de Sabadell i d'Esparreguera i els Templers de Puig-reig) que hi actuen. Ahir al matí, el Banc de Sang i Teixits va anul·lar la donació de sang prevista a Sant Domènec durant tot el dia perquè l'autocar venia de Barcelona i els Mossos els van desaconsellar fer el viatge per la possibilitat que nevi.