El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular, Santi Rodrí-guez, va dir en una visita recent a Manresa que el seu partit demanarà al Govern que construeixi l'edifici de l'escola Valldaura, que ara funciona en mòduls. La direcció del centre ha manifestat que "lamenta l'ús polític que s'està fent de les instal·lacions sense conèixer el treball intens que s'està realitzant en l'àmbit educatiu i participatiu".

Al centre han recordat que en els set anys de vida han iniciat "un mètode de treball amb què els alumnes i les famílies formen part de la presa de decisions a l'hora de triar les temàtiques a desenvolupar, amb itineraris personalitzats que permeten treballar de forma global totes les matèries a estudiar". Alhora destaquen la incorporació a les aules de les pissarres digitals, que "han permès iniciar un treball d'aprenentatge competencial de la llengua a través de la producció de text que ja es pot qualificar de reeixit gràcies als resultats que s'estan obtenint entre l'alumnat". Remarquen que, "sense oblidar els mètodes tradicionals d'escriptura i les fitxes de treball que han elaborat els mestres del centre, les pissarres digitals han significat un augment de l'interès per part dels alumnes que han introduït la producció de textos digitals com a hàbit que els motiva". Com a dada, aporten que "a les proves diagnòstiques del departament es va arribar al 71,43% d'assoliment de la competència d'expressió escrita".

Escola-institut, l'objectiu

Igual que va reivindicar al seu dia l'escola Ítaca, la de Valldaura també té la intenció de demanar convertir-se en una escola-institut per continuar aplicant el concepte de comunitat educativa.

Per a les famílies que vulguin conèixer l'escola, el dissabte 5 de març es farà una jornada de portes obertes en què els mestres, pares i alumnes guiaran les visites. A més a més, dos dies abans, el dijous 3 de març, també obrirà les portes a les famílies perquè el puguin conèixer en ple funcionament i fer un itinerari mentre mestres i alumnes treballin.