El ple de la Diputació de Barcelona va aprovar en la sessió de dijous, 25 de febrer, el traspàs de titularitat a l'Ajuntament de Manresa del tram de la carretera de Santpedor (BV-4501), entre els punts quilomètrics 0,0 i 2,47.

La cessió és la conseqüència de la signatura el mes de juny passat realitzada pel llavors president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, del conveni de traspàs del tram urbà de la carretera de Santpedor.

El traspàs de titularitat va acompanyat d'una aportació econòmica de la Diputació de Barcelona per un import d'1.580.000 euros.

La carretera de Santpedor (BV-4501), pel seu caràcter eminentment urbà, forma part de la xarxa principal de carrers de la ciutat, malgrat que encara era titularitat de la Diputació de Barcelona.

Ara aquesta administració ha traspassat la seva titularitat al municipi, amb la finalitat que aquesta via passi a ser una via urbana i l'Ajuntament de Manresa hi pugui actuar directament en tot allò que cregui convenient. Aquest traspàs de titularitat va ser aprovat pel ple municipal del mes de maig sense cap vot en contra.