El 2015 hi van haver a Althaia 26 donants. D'aquests, 5 són de donació d'òrgans i de còrnies, i 9 de multiteixits i còrnies. La resta exclusivament de còrnies. Aquestes dades suposen un increment important de donants, especialment de còrnies i teixits com pell, ossos, vàlvules cardíaques o vasos sanguinis. El 2014 hi van haver 15 donants; el 2013 van ser 23; el 2012, 17; el 2011, un total d'11; el 2010, 8 i el 2009, 7.

Segons informa Althaia, habitualment les extraccions d'òrgans es fan en pacients que han patit una mort encefàlica o cerebral. El desembre passat, però, es va fer per primera vegada a l'hospital de Sant Joan de Déu una extracció d'un pacient que després d'una malaltia irreversible va morir d'una aturada cardíaca controlada. És el que s'anomena asistòlia controlada. Requereix una tècnica complexe i l'equip del Servei de Medicina Intensiva d'Althaia es va coordinar amb un equip de 12 especialistes de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Segons la normativa legal actual, poden ser donants d'òrgans aquells pacients que són diagnosticats de mort encefàlica o cerebral, o bé els que pateixen una aturada cardíaca controlada dins un centre sanitari quan la situació ja és irreversible. Això és l'asistòlia controlada. Només un 1 % de les morts registrades en un centre sanitari poden acabar en donació potencial.

Althaia disposa d'un grup de treball de Coordinació de Trasplantaments integrat per professionals mèdics i d'infermeria. A més a més de planificar les donacions, també fa tasques de sensibilització. Participa i col·labora activament amb l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT).