Si es compara el dia d'ahir de la Fira de l'Aixada de Manresa amb el de dissabte es pot considerar que va ser un èxit. Tant al matí com al migdia, a la tarda i al vespre no va parar de voltar gent. A la tarda es van suspendre dues actuacions a la plaça Major pels ruixats que van caure, però el trànsit de gent, si bé va afluixar quan plovia, no es va aturar i es va poder fer tota la resta. La 19a fira i mercat medieval de Manresa recuperava la seva essència: carrers plens, escenaris plens i els responsables de les parades marxant amb els calaixos una mica plens.

Si es compara el cap de setmana sencer amb el d'altres anys, el balanç ja no és tan positiu. Un paradista ho comentava. Dissabte és quan la fira rep els visitants de fora, els que hi arriben amb ganes de comprar. Es queixava que els avisos una mica massa apocalíptics pel que fa a la previsió del temps havien frenat aquests visitants forans que tant bé fan a la fira. Malgrat tot, ahir, sobretot al migdia, en general hi havia força satisfacció entre els paradistes amb què va parlar aquest diari. L'organització també estava contenta. Joan Orriols, de l'Associació Manresa de Festa, responsable de la fira junt amb l'Ajuntament, destacava que, vist com havia anat tot, no podien estar més cofois. "Són quarts de 8 del vespre, plou i encara volta molta gent".

Es van repetir els embussos al carrer de Sant Miquel (on alguns comerços van obrir tot el cap de setmana, fent costat a l'esdeveniment i afegint un plus a la fira que era d'agrair) i al de Sobrerroca (on posen unes parades massa grans per la capacitat del vial) en els moments de més afluència. El trànsit de gent per la Baixada de la Seu també va ser intens, incloent-hi algun tap puntual.

El parc de la Seu s'ha consolidat com un dels espais amb més atractiu de la fira, mentre que el de la plaça del Milcentenari no acaba de funcionar del tot, si bé al migdia hi havia una mica de cua perquè la canalla pugés als ponis que hi havia. Al vespre, la cua era al carrer de Sobrerroca, a la parada de corrúpies, un sistema d'endevinació tradicional a partir d'un tros de fang. El carrer medieval del Balç, obert per primer any al trànsit de gent, es va haver de fer d'una sola direcció (s'entrava per la Baixada del Pòpul i se'n sortia pels Arcs de Santa Llúcia) per la gran afluència de visitants que va rebre.