Tres universitats, un centre tecnològic, una empresa privada que celebra 90 anys aquest 2016 i una associació de professionals sènior. Tots cinc han sumat forces per primera vegada amb un objectiu: reflexionar sobre la ciència i demostrar el potencial científic i tecnològic que té Manresa.

Les universitats són l'EPSEM-UPC, la FUB, i la UOC; el centre tecnològic, el CTM; l'empresa privada, l'asseguradora Santasusana, que celebra 90 anys i ja va per la quarta generació, que és la que patrocina el cicle; i la impulsora i aglutinadora, l'Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori (Gest!), un exemple del que poden aportar a la societat les persones que s'ha retirat.

El cicle s'estrenarà amb una taula rodona sobre "Dones i ciència", el dia 8 de març, amb Josefina Castellví, doctora en Biologia i oceanògrafa; Míriam Santamaria, geògrafa i meteoròloga, i Rosa Argelaguet i Dolors Riera, doctores en Enginyeria. El 14 d'abril hi haurà una conversa sobre "Ciència i talent" entre el sociòleg Salvador Cardús i l'escriptor manresà Genís Sinca, i en una data per determinar, una conferència sobre "Ciència i Història" de l'actual conseller de Cultura, Santi Vila. Els dos actes ja concretats es faran a les 7 de la tarda. El primer, a l'auditori de la Plana de l'Om, i el segon, a la Sala Petita del Kursaal. La intenció és donar continuïtat al cicle.

La presentació es va fer ahir a l'edifici del CTM, a càrrec de Josep Sinca, president de Gest!, José Manuel Prado, director general del CTM-Eurecat; Valentí Martínez, director general de la FUB i vicerector del campus Manresa de la UVic-UCC; Rosa Argelaguet, directora de l'EPSEM-UPC; Mònica de Llorens, delegada de la UOC a la Catalunya Central, i Francesc Santasusana, administrador del Grup Assegurances Santasusana.