La propietat dels Polvorers fa efectiva la cessió de l´edifici a la Fundació Ibn Battuta

El nou propietari diu que hi faran un espai social i cultural, com una subseu de la que tenen al Raval de Barcelona

07.03.2016 | 07:41
La fàbrica dels Polvorers és un complex que la manca d´inversió ha aconseguit deteriorar al màxim
La fàbrica dels Polvorers és un complex que la manca d´inversió ha aconseguit deteriorar al màxim

Ahir es va fer la cessió de la fàbrica dels Polvorers de Manresa per part de la propietat, la família Palou Godall, a la Fundació Ibn Battuta, que presideix l'exdiputat pel PSC-CpC Mohammed Chaib, qui va confirmar la rúbrica de l'operació a Regió7 i en va donar detalls. Va dir que "volem que sigui un espai social i cultural per a la ciutat de Manresa". Com una subseu de la que tenen al Raval de Barcelona. Primer, però, va reconèixer que caldrà fer-lo habitable. El vicepresident de la fundació és Ramon Palou, un dels propietaris dels Polvorers, que és cònsol honorari de Guinea Bissau.

Chaib va explicar que Palou va fer l'oferta a la fundació i que van decidir aprofitar-la. "No teníem ren projecte tot això però quan va sortir l'oferiment hi vam tenir molt interès", i es van animar a acceptar la cessió. Va insistir que la seva és una fundació laica i que "en absolut participarà" en el projecte la comunitat de la mesquita de l'Aranya. "Nosaltres som una entitat cultural i amb les entitats religioses volem treballar la part cultural: teatre, música, classes de llengua. Donar suport als nois i noies perquè sàpiguen que la cultura no és incompatible amb la religió" i "ser una eina d'integració trencant tòpics i prejudicis dins de la mateixa comunitat" immigrant; en aquest cas, la marroquina. Va insistir, alhora, que el que s'hi faci serà "sempre en col·laboració amb les institucions de Manresa".

Per a Chaib, "Manresa és prou important per tenir un espai de coneixement, convivència i diàleg que pugui ser molt potent". Va admetre que "l'edifici està en una situació precària, tothom ja ho sap, això". Per treure'l d'aquest estat va esmentar un "acord" de la fundació "amb l'Institut Gaudí i amb la institució que finança tot això, que és La Caixa" mitjançant la "proposta d'una escola de formació de joves per a la rehabilitació de patrimoni històric". Un projecte com aquest, una escola de rehabilitació d'espais històrics, ja el tenen en marxa a Tànger.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Generalitat retira 750.000 euros més de subvenció pel canvi d´usos del parc tecnològic

La Generalitat retira 750.000 euros més de subvenció pel canvi d´usos del parc tecnològic

Els diners corresponen a la segona convocatòria Feder i s'afegeixen als 1,2 milions d'euros que ja...

Es busquen 1.000 voluntaris i 100.000 quilos de menjar

Es busquen 1.000 voluntaris i 100.000 quilos de menjar

El Banc dels Aliments presenta a Manresa el gran recapte, que al Bages i el Moianès tindrà 60...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema