Adam Majó fa un mes queexerceix com a comissionat del Centre Històric. En aquest temps s'ha entrevistat amb més d'una trentena d'entitats i persones a títol individual. De moment, ha recollit 40 projectes. Ahir, va explicar els cinc blocs en què s'agrupen. Va admetre que el de l'habitatge és el tema que costarà més activar i va dir que "en cinc anys s'haurien de veure resultats; canvis de tendència", fruit de la seva feina.

Majó va explicar sobre els quaranta "fronts oberts" en què ha començat a treballar que n'hi ha de més i menys ambiciosos i que es poden aconseguir en un termini més o menys curt de temps. També, que no vol dir que siguin els únics i que es facin tots. Es va mostrar convençut que "en el propers mesos i anys atraurem projectes i activitat al barri; no ens costarà gaire perquè, parlant amb gent, notes que hi ha ganes, però, en canvi, portar-hi veïns i veïnes costarà més perquè tenim un parc d'habitatges molt deteriorat".

Activar l'Anònima

El primer front, omplir buits, passa per "portar activitat i projectes a edificis buits començant pels que tenen més valor patrimonial i que estan situats en llocs més estratègics o a on hi hagi un nivell de degradació més elevat". És el cas de l'Anònima, sobre la qual va dir que "la ciutat no ens perdonaria que estigués tancada deu anys més". Tant per a aquest edifici com per a la fonda de Sant Antoni de la plaça Major va avançar que hi ha gent interessada a portar-hi activitat. L'alcalde Valentí Ju- nyent, que va acompanyar l'exregidor de la CUP, va dir que estava d'acord amb ell que cal activar "amb una certa celeritat, encara que sigui parcialment", l'Anònima, tenint en compte que és un edifici municipal. Va recordar que hi ha previst obrir un procés participatiu per decidir-ne els millors usos.