La fundadora i dirigent del Centre de Recursos de Trastorns de l'Espectre Autista de la Catalunya Central, Rosa Serrano, ha estat escollida presidenta de la Federació Catalana d'Autisme (FECA). L'entitat es va crear el gener passat a partir de la unió de 10 associacions d'arreu del país que treballen per donar suport als nens i nenes que tenen aquesta afecció, i també a les seves famílies.

La nova federació és formada per associacions com la de la Catalunya Central. La majoria són petites, afirma Serrano, encara que n'hi ha algunes de grans com Mas Casavedall, de Girona, o Els Xiprers del Vallès. També n'hi ha de les Terres de l'Ebre i la Costa Brava.

"El que pretenem amb la federació és tenir més força davant les institucions i les administracions", explica. "La nostra idea és ajudar a millorar el nivell de vida de les persones amb trastorn de l'espectre autista, i pensem que com més siguem més força tindrem. Si no, no se'ns fa cas".

Per aquest mateix motiu la nova entitat s'integrarà a la Fundació Autisme Espanya, que és una federació d'entitats que, al seu torn, formen part de la Federació Europea d'Autisme. Segons Serrano, hi ha moltes coses que es fan a escala europea i mundial "que no ens arriba a les entitats petites. Només ho fa si hi ha algú que ho va escampant fins que arriba a tu. Llavors vam veure que era l'únic forma de poder estar al dia de les últimes novetats i de poder participar dels ajuts que hi pugui haver algun dia".