Una seixantena de veïns participen al primer Consell de Ciutat de Manresa de la legislatura

L'acte es va celebrar a l'auditori de la Plana de l'Om i va comptar amb la presència de bona part dels regidors

03.03.2016 | 21:48
Un moment de la sessió del Consell de Ciutat.
Un moment de la sessió del Consell de Ciutat.

Entitats, membres dels consells de participació ciutadana, bona part dels regidors del consistori i públic en general van assistir, aquest dimecres al vespre, a l’auditori de la Plana de l’Om, al plenari del Consell de Ciutat de Manresa, que se celebrava per primera vegada en aquest mandat municipal i que va ser presidit per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

La sessió es va iniciar amb l’explicació, per part de la regidora Àuria Caus, de les actuacions realitzades als Consells dels Districtes. Es tracta principalment d’actuacions a l’espai públic, sorgides dels processos de participació a cadascun dels quatre districtes territorials de la ciutat. Podeu veure’n el detall en aquest document.

Posteriorment, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va prendre la paraula per explicar l’activitat realitzada des de l'últim plenari, a partir dels informes i recomanacions de la Comissió Permanent en temes clau de ciutat, i va fer pública la nova composició de la Comissió Permanent. L’alcalde va explicar que s’estrenen sis dels dotze membres de la Comissió, i que la composició actual té més presència femenina que mai, amb 5 dones dels 12 membres totals.

Els nous membres són Rosa Ballarà, Glòria Ballús, Àngels Fusté, Josep Lluis Irujo, Valentí Oviedo i Imma Ubiergo. Els que ja en formaven part hi continuen són Josep Maria Badia, Joan Cortina, Gonçal Mazcuñán, Anna M. Rotllan i Josep M. Sarrate. Les persones que deixen de ser-ne membres són Delfina Corzan, Carles Esclusa, Albert Gómez Pardo, Lluís Guerrero, Valentí Martínez i Lluís Vidal Sixto. 

A continuació, la regidora de Participació Ciutadana, Mireia Estefanell, va explicar l’evolució del procés de pressupostos participatius, que enguany ha incrementat la seva dotació. 

Estefanell també va explicar el procés participatiu i el calendari per definir el Pla de Govern 2016-2019, un document obert a les aportacions de grups polítics, entitats i ciutadans, i que és previst que estigui a punt a final de juny. 

En la cloenda, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va recordar que el Pla de Govern marca les línies d’actuació però que la “voluntat és que la ciutadania i les entitats ens ajudeu a concretar les accions, amb idees i inquietuds que ajudin a fer entre tots una Manresa millor”.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema