Entitats, membres dels consells de participació ciutadana, bona part dels regidors del consistori i públic en general van assistir, aquest dimecres al vespre, a l’auditori de la Plana de l’Om, al plenari del Consell de Ciutat de Manresa, que se celebrava per primera vegada en aquest mandat municipal i que va ser presidit per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

La sessió es va iniciar amb l’explicació, per part de la regidora Àuria Caus, de les actuacions realitzades als Consells dels Districtes. Es tracta principalment d’actuacions a l’espai públic, sorgides dels processos de participació a cadascun dels quatre districtes territorials de la ciutat. Podeu veure’n el detall en aquest document.

Posteriorment, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va prendre la paraula per explicar l’activitat realitzada des de l'últim plenari, a partir dels informes i recomanacions de la Comissió Permanent en temes clau de ciutat, i va fer pública la nova composició de la Comissió Permanent. L’alcalde va explicar que s’estrenen sis dels dotze membres de la Comissió, i que la composició actual té més presència femenina que mai, amb 5 dones dels 12 membres totals.

Els nous membres són Rosa Ballarà, Glòria Ballús, Àngels Fusté, Josep Lluis Irujo, Valentí Oviedo i Imma Ubiergo. Els que ja en formaven part hi continuen són Josep Maria Badia, Joan Cortina, Gonçal Mazcuñán, Anna M. Rotllan i Josep M. Sarrate. Les persones que deixen de ser-ne membres són Delfina Corzan, Carles Esclusa, Albert Gómez Pardo, Lluís Guerrero, Valentí Martínez i Lluís Vidal Sixto.

A continuació, la regidora de Participació Ciutadana, Mireia Estefanell, va explicar l’evolució del procés de pressupostos participatius, que enguany ha incrementat la seva dotació.

Estefanell també va explicar el procés participatiu i el calendari per definir el Pla de Govern 2016-2019, un document obert a les aportacions de grups polítics, entitats i ciutadans, i que és previst que estigui a punt a final de juny.

En la cloenda, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va recordar que el Pla de Govern marca les línies d’actuació però que la “voluntat és que la ciutadania i les entitats ens ajudeu a concretar les accions, amb idees i inquietuds que ajudin a fer entre tots una Manresa millor”.