Les 800 localitats del teatre Kursaal es van omplir, dijous al vespre, en el primer acte públic organitzat per l'Obra Social de La Caixa per fer balanç de la feina feta el 2015 a la Catalunya Central, on va destinar 5 milions d'euros a projectes al Bages i al Solsonès, segons va informar Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya. En total, l'obra social té un pressupost de 500 milions d'euros.

L'acte, que es vol celebrar regularment amb una periodicitat encara per decidir, va reunir a l'escenari sor Lucía Caram, ànima de la Fundació Rosa Oriol; Toni Espinal, director general de la Fundació Ampans, i el doctor Bonaventura Clotet, director de l'Institut de Recerca de la Sida. Tots tres, que van reflexionar sobre els projectes que lideren, van coincidir a reclamar el compromís de la ciutadania per fer una societat més justa i igualitària. Caram en va parlar referint-se al projecte #Invunerables contra la pobresa infantil, iniciat aquest any a Manresa i que ajudarà, d'entrada, 50 famílies en situació de pobresa.

A la pregunta del conductor a Caram de si ella és invulnerable, va respondre que, si ho és, és gràcies a tota les gent del seu voltant que dóna el seu suport a les iniciatives que promou. L'acte, que va durar hora i mitja, el va cloure Marc Simón, director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària La Caixa, que va dir que les línies mestres fins al 2019 seran l'excel·lència, la visibilitat i l'eficiència.