A partir de dilluns l'Ajuntament de Manresa començarà a renovar els contenidors d'escombraries de rebuig. Els verds actuals se substituiran per uns amb més capacitat i, en teoria, més fàcils d'utilitzar a l'hora d'obrir-los per tirar-hi les deixalles. Tenen una capacitat de 3.200 litres davant els 2.400 dels d'ara. Al ser més grossos en alguns llocs que hi ha dos contenidors de rebuig només n'hi haurà un, amb la qual cosa s'alliberarà espai públic, segons el regidor de Qualitat Urbana i Serveis de l'Ajuntament, Jordi Serracanta.

El canvi afecta al 80 % dels contenidors de tota la ciutat. El 20 % que queda són els que hi ha a carrers estrets, sobretot del nucli antic, que són més petits. Segons Serracanta, els nous contenidors són més fàcils d'utilitzar. "Compta amb un sistema hidràulic més lleuger", Serracanta. S'obre amb un pedal i també a través d'una maneta que hi ha al costat "pensada per a persones grans o amb mobilitat reduïda". Està fixat al terra amb una mena de falca perquè no es pugui moure.

El canvi s'anirà fent gradualment durant les pròximes cinc setmanes. Els treballs de substitució es faran de nit per evitar al màxim afectacions del trànsit. El cost dels nous contenidors està inclòs al cànon de la concessió del servei de recollida d'escombraries, i suposa un increment anual de 64.252 euros.