L´alcalde de Manresa cobra un sou equiparable al d´altres ciutats similars

La remuneració de Junyent és lleugerament inferior a la de batlles de ciutats com Tarragona, Lleida o Sant Boi

04.03.2016 | 13:40

El cas del sou del successor de l´actual President de la Generalitat, Carles Puigdemont, com a alcalde de Girona, Albert Ballesta, ha tornat a posar les remuneracions de càrrecs públics en primera plana. Cobren massa els alcaldes? Un bon lloc per trobar una resposta és en una comparativa. Pel que fa a Manresa, el resultat és que Valentí Junyent cobra un sou d´alcalde equiparable al d´altres ciutats similars.

A excepció del cas de l´actual alcalde de Girona –que volia cobrar 75.000 euros bruts a l´any però no ha obtingut suports polítics per aprovar-se el sou i s´ha quedat amb 28.000 euros– la remuneració de batlles de ciutats d´una dimensió equiparable a la de la capital del Bages no presenta grans disparitats.

L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent (CDC), cobra 66.990 euros bruts l´any, dels quals 34.174 els posa la Diputació de Barcelona, on és diputat de Medi Ambient, i 32.816 euros l´Ajuntament.

El socialista Àngel Ros, a Lleida, té una retribució anual bruta de 70.092 euros i l´alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros (PSC) la té de 67.068 euros. Les dues poblacions tenen a l´entorn de 135.000 habitants. Tant un com l´altre tenen una remuneració lleugerament superior a la de l´alcalde de Manresa.

A Sant Boi del Llobregat, amb uns 83.000 habitants, l´alcaldessa, Lluïsa Moret (PSC), cobra 68.482 euros, també una mica més que Junyent.
Totes aquestes són unes quantitats molt similars a les que va arribar a plantejar l´alcalde de Girona, Albert Ballesta, com a segona proposta al ple per aconseguir, ja a la desesperada, algun suport entre l´oposició: 68.500 euros. Durant les negociacions per aprovar el cartipàs, ERC-MES va fer un seguit de plantejaments. Pel que fa al sou de l´alcalde, Esquerra li plantejava un salari de 68.000 euros.

Al final, no ha estat cap de les quantitats que hi havia sobre la taula perquè l´equip de govern es va quedar sol i, ara mateix, el batlle de Girona només cobra per assistències a reunions. Són entre 20.000 i 28.000 euros bruts a l´any.

L´alcaldessa de Sant Cugat del Vallès (uns 85.000 habitants), Mercè Conesa (CiU), té un sou que s´enfila fins als 99.509 euros, en aquest cas exclusivament de la Diputació de Barcelona, d´on és presidenta. I hi ha alcaldes que ho combinen amb dos càrrecs més. És el cas de l´alcalde de Reus, Carles Pellicer (CiU), que també és senador i està a la Diputació de Tarragona. Fonts municipals han indicat que tan sols cobra com a senador i que ha renunciat a tenir salari com a diputat i com a batlle. Sí que rep les dietes per presidir els plens, però va renunciar a les retribucions per participar en organismes autònoms. Tot plegat serien un 93.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Imatge del primer dia de vaga
El comitè de vaga de Bages Exprés es reuneix aquest migdia amb el departament de Treball

El comitè de vaga de Bages Exprés es reuneix aquest migdia amb el departament de Treball

Els empleats instaran al secretari general de Treball a pressionar l'empresa Hispano Igualadina...

El vehicle elèctric es fa mirar en l´estrena de la 18a Ecoviure

El vehicle elèctric es fa mirar en l´estrena de la 18a Ecoviure

A Manresa circulen 30 turismes sostenibles, 8 dels quals són de l'Ajuntament, més 2 busos híbrids...

Minimarató de reanimació cardiopulmonar amb 1.400 alumnes

Nens i joves de primària, ESO i cicles de grau superior aprendran a fer anar un desfibril·lador

Manresa passa en set anys de tenir 92 oficines bancàries a només 41

Manresa passa en set anys de tenir 92 oficines bancàries a només 41

Tot i el canvi de model de servei, l'atenció presencial es manté com una referència que molts...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema