Manresa tancarà aquest diumenge les festes de la Misteriosa Llum amb una nova edició de la Transèquia. La gran novetat d'enguany, la 32a edició, és la habilitació d'un espai especial al parc de l'Agulla dedicat als infants de 3 a 12 anys.

Entre les activitats que es duran a terme al parc on s'instal·larà la meta de la caminada hi hauran espectacles d'animació infantil amb Clara Gavaldà i la companyia De Parranda, tallers de maquillatge i activitats sobre rodes, inflables i la representació d'un conte en anglès. No seran, però, les úniques activitats que hi haurà al parc, ja que també s'hi habilitarà un escenari amb activitats per als participants, estiraments i activitats dirigides ofertes per les Pisicines Municipals de Manresa, i un showman que ens animarà durant tot el matí. També hi haurà servei de fisioterapeuta per als corredors.

En la resta d'aspectes, la Transèquia consolida el seu format amb les opcions de seguir el traçat a peu, corrent, en bicicleta i hand-bike. Tot i així, enguany l'organització de l'acte ha assegurat que s'han millorat inconvenients d'altres anys com ara el fet d'instal·lar més lavabos mòbils als termes de Sallent i Santa Anna, així com pel que fa referència a l'avituallament, que s'ha ampliat respecte edicions anteriors.

Horaris i modalitats

Els primers en sortir seran els que participin a la modalitat de running, que arrancaran des de Balsareny a les 7.30h. Els busos per als corredors sortiran una hora abans, a les 6.30h.

Per als que optin per la opció de fer el trajecte a peu s'han habilitat tres horaris de sortida en funció de quin sigui el lloc des d'on es comença el recorregut. Els qui el comencin a Balsareny començaran entre les 8 i les 8.30h mentre que els busos per arribar fins a la sortida circularan entre 7 i 8 del matí. Pels que surtin des de Sallent, en canvi, el recorregut començarà entre 9 i 10 del matí, mentre que els busos per arribar-hi circularan entre 8.30 i 9.30. Finalment, els qui facin el circuit curt des de Santpedor arrencaran entre 10.30 i 11.30 i els busos per arribar a la sortida circularan entre 10 i 11.

Els recorreguts en bicicleta tindran els horaris més simplificats. Així, els qui surtin des de Balsareny començaran a les 8 del matí, els qui ho facin des de Sallent ho faran a les 9 i els qui marxin des de Santpedor, a les 10.

Finalment, els participants en hand-bike faran un circuit circular amb sortida i arribada al parc de l'Agulla que començarà a les 10h.

Tots els serveis d'autobús fins als punts d'inici dels recorreguts sortiran des de l'Estació d'Autobusos de Manresa.

Com puc apuntar-me?

Els preus per a inscriure's a la caminada van dels 5 als 12 euros en funció del punt de sortida que s'esculli (Balsareny, Sallent o Santpedor) i de la modalitat en què s'hi participi, ja sigui a peu, corrent, en bicicleta o en handbike.

Concurs a Instagram

També lligat amb la Transèquia 2016, les persones apuntades en qualsevol de les modalitats que inclou, voluntàries incloses, podran participar en el 2n concurs de l'aplicació Instagram. Amb l'etiqueta #transequia es podran penjar tantes fotos com es desitgi, al llarg del dia de la prova, diumenge, i l'endemà.

El guanyador o guanyadora s'endurà de regal un paquet de Viu el Bages valorat en 149,90 euros, gentilesa de Bages Impuls! Un dinar per a dues persones al restaurant Match Point i una guia de la Sèquia més una sortida de primavera organitzada pel Parc de la Sèquia completaran els altres premis de la segona edició d'aquest concurs a Intagram. Les bases es poden consultar aquí.